Pota ocağında yapılan çalışma ikincil metal bilim işlemenin, rafine etme, sıvı çelik sıcaklık derecesinin ayarlanması ve çeliğin kalitesini artırma hedefi ile kimyasal kompozisyon gibi temel bir parçasıdır. Demir çelik sektöründe pota ocağının hareketleri hidrolik açıdan daha az olsa da elektrod hareketlerinde oransal valfler ile kontrol sağlanmaktadır. Pota ocağında yapılan çalışma ikincil metal bilim işlemenin, rafine etme, sıvı çelik sıcaklık derecesinin ayarlanması ve çeliğin kalitesini artırma hedefi ile kimyasal kompozisyon gibi temel bir parçasıdır.

Ark Ocağında işlenen hurda, sıvı halde kimyasal zenginleştirme için Pota Ocaklarına getirilmektedir. Pota Ocağının komple hareketleri hidrolik olarak yapılmaktadır. Hidrolik Güç Ünitesi, Valf Stantları, Akü Standı ve Azot Standından oluşmaktadır.

Standart Pota Ocağı uygulamalarında projeye göre Hidrolik sistemde üç ya da dört farklı hareketi vardır. Bunlardan en önemlileri ise; Elektrod Regülasyon, Roof Lifting (Kapak Açma) hareketleri olarak öne çıkmaktadır. Elektrod Regülasyon silindiri ocağın içerisine girecek olan Elektrodların hareketini gerçekleştirmektedir. Silindir hareketi için yüksek hassasiyetli Servo valfleri kullanılmaktadır.

Roof Lifting (Kapak Açma) silindiri ocak kapak açma kapama işlemini gerçekleştirmektedir. Roof Lifting hareketi de yüksek hassasiyetli Oransal valf ile çalıştırılmaktadır. Sistemde elektrik arızalarına karşı sistemi koruma ve takviye amaçlı Akümülatör ve Azot Standı kullanılmaktadır. Dünyada projelendirilmiş değişik büyüklüklerde Pota Ocağı Projesi Hidrolik Sistemi ile yapılmıştır.